Minden amit érdemes tudni a homeopátiás oltáskivezetésről | Diabetika.info


 Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, életmód, és tudomány kategóriában!


Minden amit érdemes tudni a homeopátiás oltáskivezetésrőlManapság egyre népszerűbb a szülök között a homeopátiás oltáskivezetés.
Cikkünk leírja mit érdemes tudni a homeopátiás oltáskivezetésről és,hogy melyik védőoltás után melyik homeopátiás szert érdemes használni.

homeo

Magyarországon a 2006-os, új oltási rend bevezetése óta a korábbi húsz alkalom helyett tízszer kapnak védőoltásokat a gyerekek 14 éves korukig. Ezekre az oltásokra a szervezet sokféleképpen reagálhat az enyhébb tünetektől (bőrpír, láz, duzzanat, gyengeség, bágyadtság, fejfájás, esetleg remegés.) a súlyosabbakon át (gennyes fertőzések, krónikus hurutok) az egészen szélsőséges esetekig (görcs, tályog, hiperaktivitás, részképességkiesés). Ezeket a tüneteket a homeopátiás kivezetések különböző fajtáival lehet kezelni, illetve enyhíteni.
Az oltási kivezetéseknél meg kell említeni a homeopátiás oltásokat is. Magyarországon a nem kötelező oltások esetében sokan a homeopátiás változatot választják. Ebben az esetben az oltóanyagot az eredeti oltóanyagban használt kórokozóból készítik, felpotenciálják (pl. C200-ra), majd a homeopata orvos oltás helyett golyócska formájában juttatja be a szert. Ez a módszer finom információ formájában reakcióra készteti a szervezetet, hogy ha az találkozik a kórokozóval, felkészülten tudjon reagálni.

Rövid leírás az oltáskivezetésről:

Az oltási nozódákat az oltóanyagokból készítik,és a kivezetőszernek ugyanaz a neve, mint az oltóanyagnak (pl. a két hónaposan kötelező ötkomponensűnek InfanrixIPV+HIB).Ki lehet vezetni az oltás során bekerülő, a szervezet számára felesleges, káros anyagokat, ilyen pl. a higany, ami súlyos mellékhatásokat és egyéb későbbi tüneteket okozhat. Ezekben a nozódákban ugyanazok az anyagok találhatók, mint az eredeti védőoltásokban, csak éppen olyan erős hígításban, hogy az oltóanyagok anyagrészecskéi már nincsenek benne a nozódákban, csupán az információ az, amely bekerül a szervezetbe.A nozódákat az oltások környékén, C30-as, vagy C200-as hígításban alkalmazzák. Azokban az esetekben, amikor a nozódás megoldás kevésnek bizonyul, a homeopata orvos választhatja az ún. alkati szert is, (az egyén lelki, szellemi és testi tulajdonságainak leginkább megfelelő szert) valamint azokat a szereket, amelyek az oltási szövődményeknél különösen hatásosak. Amennyiben a homeopátiás orvos régebbi oltások tartós következményeivel találkozik, és sem az alkati szer, sem más nem segít, a kiindulási oltóanyagból készített oltási nozódák különböző, emelkedő potenciáját adhatja megfelelő rendszer szerint (általában C30, C200, C1000 és C10000 egymást követő potenciában).

Az alábbi táblázatban a kötelező védőoltásokat és azok homeopátiás kivezetőszereit vettük sorra:

Az oltás neve
Az oltás beadásának ideje
Homeopátiás kivezetés

BCG:
születés után 5 napos korig
Tuberculinum D30, majd két hét múlva D200 potenciából egy adag

DTPa + Hib + IPV:
2, 3, 4 és 18 hónaposan
Minden esetben érdemes az azonos nevű oltási nozódát beszerezni és oltás előtt és után beadni C30-as potenciában.
Az egy éves kor előtt adott oltásoknál kaphat a gyerek Silicea D200-at. A 18 hónaposnál a gyermek alkati szere a legcélravezetőbb.

MMR:
15 hónaposan
Mindig az azonos nevű nozóda a megfelelő kivezető (MMR nozóda, Priorix nozóda ). C30-as potenciában ajánlatos beadni.
A 15 hónapos oltásnál nozóda híján adható a Thuja C200.

DTPa + IPV:
6 éves korban
A védőoltásból hiányzik a Haemophilus elleni komponens. Az azonos nevű nozóda és az alkati szer alkalmas a nem várt hatások, veszélyek kivédésére.

MMR:
6. osztályban (újraoltás)
Azonos nevű nozóda és/vagy alkati szer adása kövesse.

ENGERIX B:
14 évesen
alkati szer

A másik lehetőség, a már megjelent mellékhatások tüneteinek kezelése:

Van egy általános méregtelenítő szer, ez a thuja occidentalis 30CH – gyógyszertárban kapható. Ezt bármelyik oltáshoz lehet adni, hatásos szer, a legtöbb patikában beszerezhető. Alkalmazása kisgyermekek részére, kis vízben 5 golyó feloldása. Fecskendő legaljába szoktam beledobálni a golyókat, pici vizet rászívok,feloldódik és már adható is (lehetőleg étkezés előtt fél órával, és beadása után is ennyi ideig ne történjen étkezés), vagy ha nem így, akkor fontos, hogy műanyag pohár és kanál legyen!!!Az oltást megelőző napon, valamint az oltás napján, másnapján érdemes adni.
Lehetőség van utólagos oltáskivezetésre is, ezt a homeopátiás orvossal kell megbeszélni milyen sorrendben és potenciálban történjen!

-Oltás után, nyűgösség, nyugtalanság esetén (vagy megelőzésre is): Viburcol kúp

Amennyiben az oltást követő napokban láz, vagy akut betegség lép fel, a tünetek alapján kell kiválasztani a megfelelő szert:

-Apis mellifica
Rövid idővel az oltás beadása után rózsaszín bőrpír, vizenyős duzzanat, égő-szúró fájdalom jelentkezik a szúrás helyén. Hideg borogatásra, jegelésre a panaszok enyhülnek.
Ha lázas, hirtelen emelkedik a láz, és hiányzik a szomjúság lázas állapotban.
C15 vagy 15CH, vagy D30-as hígításból naponta 4×5 golyó adandó.

-Atropa belladonna
Meleg, fájdalmas, vörös, duzzadt, érintésre érzékeny az oltás helye.
Ha lázas, izzad és kipirult az arca.
C9 vagy 9CH vagy D12-es hígításból naponta 3×5 golyó, 3-4 napig

-Ledum
Duzzanat, pír kevéssé jellemző, sokkal inkább az oltás helyén, a szúr-csatorna fájdalma.
C9 vagy 9CH vagy D12-es hígításból naponta 3×5 golyó, 3-4 napig, vagy amíg fájdalom van.

-Hepar Sulphuris
Az oltás után hetekkel gennyes fertőzések jelentkeznek: kötőhártya-gyulladás, orr, torok, mandulák, a bőr gennyes gyulladásai. Kifejezett hidegre való érzékenységgel.
C15 vagy 15CH vagy D30 vagy C30 vagy 15CH naponta 1-3×5 golyó

-Kalium chloratum
Az oltás óta megfigyelhető ismétlődő ún. savós középfülgyulladás, és a belsőfül krónikus hurutja. A nyelv hátsó részén szürkésfehér lepedék. Sűrű fehér köpet.
C9 vagy 9CH vagy D12-es hígításból naponta 3×5 golyó

-Echinacea angustifolia
Az oltást követően makacs orrdugulással járó nátha alakul ki, kifújni a váladékot nem tudja.
Tapadós nyák csorog a torokban, lefekvéskor ettől köhög.
C9 vagy 9CH vagy D12-es hígításból naponta 3×5 golyó

A linkre kattintva megnézheted, hogy mely gyógyszertárakban lehet beszerezni az oltási nozódákat:
Patikák: http://homeopatia.info.hu/hu/patikak.html

Az agyserkentő csemegecsoda
Ezért fogyaszd a paprikát
          

Ezeket a cikkeket se hagyd ki...

Facebook hozzászólás